subota, 24. travnja 2010.

Kratke vijesti iz MZ Novo Selo


Dolaskom proljeća i ljepšeg vremena, Novo Selo je ponovno oživjelo. Jedino je Ukrina još turobno mutna, čisteći se od onih proljetnih kiša...

U selu je sve više mještana, onih koji tamo stalno žive, ali i ''vikendaša'' i novih lica!
Nije rijedak slučaj da ljudi, nakon dugog premišljanja, ipak dolaze i odlučuju  se urediti i očistiti svoje okućnice, čekajući obnovu. Istina, donacija je sve manje i sve teže se do njih dolazi, ali ohrabruje upornost ljudi!

Obilazeći selo, vidljivo je, da je započela obnova novih 12 obiteljskih kuća prema ugovorenim donacijama iz ranijih godina, a očekuje se i donacija za obnovu mjesnog Doma kulture.
Obnova Doma, iako već najavljena prošle godine, uz sav trud Savjeta MZ i Udruge povratnika, isključivo ovisi o konkretnim donacijama, Ministarstava za obnovu BiH i RH.

Počev od 24.04.2010. godine, u prostorijima MZ Novo Selo, svake subote organizira se DEŽURSTVO  članova Savjeta MZ, u vremenu od 10  do 14 sati.
U navedenom vremenu, mještani će moći dobiti informacije u vezi obnove, saznati o planovima proširenja niskonaponske te održavanja putne mreže i slično.
Također će moći uplatiti održavanje mjesnog groblja i informirati se o aktivnostima i događanjima od životnog interesa za selo.

Napisao: Jozo Kovačević

Nema komentara: