nedjelja, 27. lipnja 2010.

Nakon poplave u N.Selu - stanje od 25. i 26.06.2010.

Ovako je izgledao ulaz u sokak kod Marića i Delije, 24.06.2010., dan nakon katstrofalnog izlijevanja Ukrine. (snimila mobitelom M.Rubil)

Isto mjesto (iz drugog kuta!) od 23.06.2010. u popodnevnim satima! (Snimio R.Čabraja)


Prema viđenom, prilikom jučerašnjeg posjeta groblju u N.Selu, te prema pristiglim informacijama od predsjednika Savjeta MZ M.Đakovića, stanje se normalizira, a voda se, sa skoro svih poplavljenih područja, u potpunosti povukla.
Groblje, koje je bilo potpuno poplavljeno, treba detaljno očistiti od nanešenog otpada, a poplavljenim kućanstvima je dostavljena pomoć u hrani, ležajevima i drugim neophodnim potprepštinama u organizaciji derventskog dekanata. Voda za piće nije bila upitna jer se cijelo poplavljeno područje ionako opskrbljivalo iz gradskog vodovoda.
U nedavnim poplavama, (sa dvije obitelji Soldan - kod Vidovića rampe), ukupno je poplavljeno 18 kućanstava, s tim što je voda ušla u 10 obiteljskih objekata.
Preciznije informacije o nastalim štetama će se utvrditi kada svi ugroženi izvrše prijave kod nadležnih općinskih službi.
Sa velikim olakšanjem, može se konstatirati, da je ono najgore napokon završilo, te da se život normalizira u svakom pogledu.

1 komentar:

Anonimno kaže...

hvala za zanimljivih informacija