srijeda, 23. lipnja 2010.

Rijeka Ukrina se izlila iz svog korita!

Šta sve neće zadesiti naše selo?
Nakon još ne zacijeljenih rana, izazvanih ratnim stradavanjima, razaranjem i devastiranjem, od jutros se, povratnici - mještani Novog Sela i nadležne općinske službe bore sa novim nedaćama.
Nabujale vode Ukrine su od sinoć, pa do jutros 23.06.2010. godine poplavile područje sela od skretanja za Koraće pa sve do mjesnog groblja, povremeno prelazeći preko magistralnog puta i plaveći prve kuće. Uzbuna je počela oko 06 sati i 30 minuta kada je voda zaprijetila magistralnom putu kod kuće Zdene Jokića i na skretanju za Koraće.
Prema posljednjim informacijama koje sam dobio od predsjednika Savjeta MZ - Mirka Đakovića, voda je u blagom porastu, tako da niti podignuti zečji nasip duž ugroženog područja uz magistralni put, nije garancija da neće doći do još većih šteta.
Za sada je obustavljen promet u pravcu Koraća, a tijekom dana, isto je učinjeno i na navedenom dijelu magistralnog puta u pravcu Dervente.
Osim navedenog poplavljenog područja, obilne kiše koje su padale posljednjih 48 sati,  dovele su do plavljenja većeg dijela ostatka sela, prvenstveno zbog zapuštene i neodržavane kanalske mreže.
Prema nepotvrđenim informacijama, ovolika količina vode u Ukrini je posljedica izlijevanja i vode iz akumulacije prnjavorskog ribnjaka, što dodatno otežava stanje na terenu.

Pogledajte nekoliko fotografija sa terena, pristiglih do 14 sati:

Stanje od večernjih sati 22.06.2010.
U noći je uvedeno dežurstvo uz obilazak terena.
Jutros i prijepodne, 23.06.2010.


Nema komentara: