srijeda, 9. veljače 2011.

U SUSRET 100 GODINA NOVOSELJANSKE ŽUPE!

Obraćanje upravitelja novoseljanske župe;

''Dragi župljani,

U subotu, 12. veljače 2011. godine, navršit će se STO GODINA POSTOJANJA  župe Presv. Srca Isusova u Novom Selu!
Kroz tih stotinu godina, župa je stasala i rasla i duhovno i materijalno, ali su je ratovi nemilice pustošili i rušili. Ni jedan kao ovaj posljednji s početka devedesetih godina prošlog stoljeća!
Mijenjali su se režimi i razni gospodari, ali ovo selo i njegova župna zajednica je kročila dalje. Padajući, krvareći i odolijevajući raznim nedaćama, novoseljani su ponovno ustajali i kročili naprijed. Tako je i danas, ove godine u kojoj namjeravamo zajedno proslaviti stogodišnjicu naše župe.
Sjetit ćemo se svake Božije dobrote koju Bog podari ovom kraju, našim djedovima i očevima, bakama i majkama koje nesebično u nas usadiše neizmjernu ljubav i poštovanje prema Novom Selu i našim korijenima!
Zahvaljujući Bogu i svima vama, dragi Novoseljani, koji niste zaboravili svoju rodnu grudu, danas ponovno obnavljamo svoje domove i nastojimo povratiti život i udahnuti dušu ovom porušenom i napaćenom kraju. Uz novu, lijepo uređenu crkvu, obnovljenu zgradu mjesne zajednice, brinemo i o našem mjesnom groblju, koje je opet kao nekada - mjesto dostojno počivališta naših predaka, na ponos svih živih novoseljana bez obzira gdje oni sada bili!
              Uvjeren sam da nas nećete zaboraviti u našim naporima, pa vas sve skupa pozivam da nam se pridružite   u petak, 01. srpnja 2011. godine  na liturgijskom slavlju koje će predvoditi njegova uzoritost, kardinal Vinko Puljić. Poslije toga,  sve vas pozivam na druženje za župnim stolom, za kojim ćete  se naći svi vi, moji župljani, i naši dragi gosti!
Posebno pozivam naše župljane, koji žive na području Slavonskog Broda, da se aktivno uključe u aktivnosti koje provodi Organizacioni odbor , uz napomenu da sve potrebne informacije možete dobiti u župnom uredu, ili  svake subote kod dežurnog u Mjesnoj zajednici.'

               U ime organizacionog odbora i svoje ime, pozdravlja
               Anto Trgovčević, župnik.

3 komentara:

Mato kaže...

Stižemo JOZO Ica i ja ako ne odemo za Slovačku na 12 .Svjetsko prvenstvo u šahu.Sve čestitke od Slavonca iz Kuline-Derventa župljanima Novog Sela za stogodišnjicu župe.MATA.

Tomislav kaže...

Što se tiče same akcije, za svaku pohvalu, samo vas je nešto malo.Novoseljani kao da su zaboravili Novo Selo.

Anonimno kaže...

Evica Bilić Maršić 12. veljača u 21:43
hvala ti Jozo na onom članku na blogu i na slici ,jeste da suze odmah same krenu ali nema veze.Drago nam je kad vidimo da još netko misli o njihovoj nevolji i da ih se spominje a valjda će se sjetiti i oni kojima je to dužnost (pa makar i pred izbore).Pozdrav tebi i tvojoj supruzi ako vas put nanese u Rovinj voljela bi barem kavu da popijemo!