subota, 2. srpnja 2011.

VELIČANSTVENA PROSLAVA - 100 GODINA ŽUPE NOVO SELO!

Novoseljani su 01.07.2011. godine, svečano obilježili 100 godina postojanja svoje župe. Uz euharistijsko slavlje koje je predvodio Vinko kardinal Puljić, svečanosti je prisustvovalo oko 2500 posjetitelja.
Iskreno smo ponosni i počastvovani prisustvom delegacije B.Broda koju je predvodio osobno, gradonačelnik Milovan Čerek, zatim, Miladin Dragičević posebni izaslanik predsjednika Rep. Srpske, zajedno sa Davorom Čordašom ministrom u vladi RS. Iz Slavonskog Broda, prisustvovali su župan Danijel Marušić, gradonačelnik Mirko Duspara i predsjednik ŽS Zdravko Sočković. 
Naravno, posebno su nas obradovili svojim prisustvom naši mještani koji su jučer bili u svom selu putujući iz Njemačke, Švedske, Austrije, Švicarske, Slovenije... ali i iz raznih mjesta diljem Hrvatske.
Nakon mise, prisutni su uživali u nastupima kulturno-umjetničkih društava iz: Žepča, Usore, Topolja, Omanjske, a nastupile su i folklorne skupine zavičajnog kluba Žeravac i Posavski Biseri sa našim karakterističnim, bosansko-posavskim  folklorom.
Zajedničkom ručku je pristustvovalo više od 2000 gostiju koje su zabavljali novoseljani - Braća Ivica-Ćićo i Jakov Čabraja, kojima je pripala čast da pjesmom otvore veselje za sve prisutne! 
Veliko iznenađenje prisutnima su priredili ''Baščovani'' sa pjesmom o 100 godina naše novoseljanske župe, a nastupili su i Braća Begići sa ''Marom i Lolama'', te izvorna skupina ''Bistri Izvor''.
Uz band našeg Tome i Štefe Rubila, pojačanih sa legendom Mirzom, našim Kolibarcem, zapažen je nastup imao i Vinko Brnadić.
U prekrasnom i opuštenom prijateljskom druženju, ostalo se do duboko u noć...
Posebno priznanje zaslužuje ekipa koju su organizirali i vodili Đanac i Igor Sidžo, i svi iz te vrijedne grupe koji su taj dan služili drage nam goste!
Svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovog jubileja veliko HVALA. Hvala svima na jednom prelijepom druženju, i dostojanstvenom držanju svih prisutnih...  ...Bilo je to, nakon 20 godina, u prepunom i lijepom našem NOVOM SELU!
Za sada pogledajte nekoliko fotografija snimljenih toga dana:
Dolazak kardinala Puljića u pratnji bikera
Dobrodošlica, domaćina vlč. Trgovčevića
 U iščekivanju euharistije...
 Članovi MPS Topolje, za vrijeme kardinalove propovijedi;
Toga dana obavljeno je i jedno krštenje.
 Dvorište i prilazni put su zaposjeli vjernici.
 Posebni gosti
Voditelj programa, vlč. Pavo Brajinović, sluša obraćanje kardinala prisutnima
Svojim novoseljanima i gostima, riječi podrške i ohrabrenja uputio je i prof. Božo Odobašić
Braća Ivica i Jakov Čabraja-Kajuni, dvojica od nekada ''bratske četvorke'', imali su čast da prvi zapjevaju našu izvornu pjesmu.
 Iako gosti, Begići su otpjevali nekoliko pjesama sa Marom i njenim Novom.
 Narodnom pjesmom se ''bavio'' uspješno, Vinko Brnadić.
vlč. Željko Odobašić, nakon dugo vremena sa svojim mještanima
Došla je i naša Marica Bilić, (udana Skoko) sa mužem, kreatorica lijepih i prigodnih poklona, za ovaj jubilej!
(Jozo i Ankica Jelinić, Tadija i Marica Skoko, Nikica Bilić)


1 komentar:

Anonimno kaže...

ma nema se sta reci,,svaka cast koje sve to tako organizovo,,cisto sma iznenadjen sta je naroda bilo,,sve pohvale od mene