četvrtak, 12. travnja 2012.

U DERVENTI, 03.05.2012. - MEĐUNARODNA KONFERENCIJA - ''BUDUĆNOST BOSANSKE POSAVINE''

Prema objavljenoj vijesti portala ''Feniks'', kojeg možete pronaći na adresi: http://www.feniks.ba/, na inicijativu predsjednika federacije BiH, gospodina Živka Budimira, u Derventi će biti održana međunarodna konferencija na temu ''Budućnost Bosanske Posavine''...
(članak vam prenosim u cijelosti):

U DERVENTI U SVIBNJU: Najavljena konferencija 'Budućnost Bosanske Posavine'



Župna crkva sv. Jurja u Derventi


                       Konferencija pod nazivom 'Budućnost Bosanske Posavine' održat će se u četvrtak, 3. svibnja, u Derventi u organizaciji predsjednika Federacije BiH g. Živka Budimira.
Prema predviđenom programu, nakon Budimirova uvodnog pozdrava, uvodno izlaganje održat će po jedan politički analitičar iz sva tri naroda: prof. dr. Enver Kazaz, prof. dr. fra Petar Jeleč i prof. dr. Mirodrag Živanović.

Nakon stanke, nastupit će federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica g. Adil Osmanović, a potom će slijediti otvorena rasprava prisutnih pozvanih gostiju, među kojima su veleposlanici Hrvatske, Albanije, Austrije, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Njemačke, Mađarske, Italije, Poljske, Rumunjske, Španjolske, Srbije, Slovenije, Turske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, SAD i dr. Pozvani su i predstavnici međunarodnih organizacija UNHCR, UNDP, USAID, EUFOR, OHR, VIJEĆA EUROPE i NATO, ali također i predstavnici političkih stranaka Bosne i Hercegovine.

Poziv je stigao i našoj udruzi Feniks, s molbom da jedan od predstavnika udruge pred prisutnima iznese povratničke probleme iz Posavine i naznaku najvažnijih pitanja koje bi trebalo rješavati kako bi se povratak u ovu upropaštenu i zapuštenu pokrajinu mogao povećati.

Konferencija će se održati u kripti derventske crkve sv. Juraja, a po završetku će sudionici konferencije posjetiti samostan sv. Marka Evanđelista na Plehanu.

Preuzeto sa portala http://www.feniks.ba/!

Nema komentara: