srijeda, 13. lipnja 2012.

ŽELJKO ODOBAŠIĆ - novi magistar teologije!

                  Nedavno sam iz Austrije dobio mail-poruku kojom sam obavješten, o nedavno uspješno obranjenoj magistarskoj radnji našeg Novoseljanina, svećenika - Željka Odobašića, nakon čega je stekao zvanje - magistra teologije, o čemu je opširnije pisao prof. Mato Zovkić!


                   Interesantno je, da je Željko za temu magistarskog rada odabrao naslov - ''SPORT - NOVA RELIGIJA U EUROPI. ETIČKI VIDOVI SPORTA'', koju je pod mentorskom palicom prof. Teološkog fakulteta u Grazu, dr. Leopolda Neufelda, uspješno obranio, dana 01. lipnja 2012. godine!
Željko je rođen 1959. godine u Novom Selu, a zaredio se 29.06.1985. godine. 
Nakon trogodišnjeg službovanja u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, 1988. godine odlazi u susjednu Austriju, kao župnik Gradišćanskih Hrvata u Austrijskoj biskupiji Željezno, odnosno Eisenstadt. 
1995. godine u Austriji je osnovao prvu nogometnu reprezentaciju svećenika, a 2005. godine organizirao je prvo Europsko nogometno prvenstvo svećenika...

                  Iako u zrelim godinama,  odlučio  je upisati studij na Filozofsko-teološkoj visokoj  školi ''Bendikt XVI'' koja djeluje u sklopu Teološkog fakulteta u Grazu.
Podsjećam vas, da je Željko od djetinjstva bio veliki zaljubljenik u nogometnu igru, te da je kao vrlo  talentirani nogometaš, uspješno nastupao i u dresu NK Ukrine.
Uz zadovoljstvo na još jednom vrijednom uspjehu naših novoseljana u svijetu - UPUĆUJEM ISKRENE ČESTITKE, mr Željku Odobašiću!


Željko Odobašić (u sredini) kapiten nogometne reprezentacije svećenika Austrije, na prvom EP.

Nema komentara: