četvrtak, 27. prosinca 2012.

JOŠ JEDAN NOVOSELJANIN OBJAVIO KNJIGU!

Uredništvu ovog bloga, neposredno pred Božićne blagdane, stigla je lijepa vijest iz Austrije!
16.11.2012. godine, iz tiska je izašla knjiga pod naslovom Sport - nova religija!, autora novoseljanina Mr.Željka Odobašića,  koji se trenutno nalazi na pastoralnom radu u Austriji, među gradišćanskim Hrvatima.

Nedavno smo mogli pročitati vijest da je vlč. Željko uspješno obranio magistarski rad na istu temu i da je stekao zvanje mr. teoloških znanosti, pa ovu knjigu smatramo  nastavkom uspješnog prezentiranja sporta u religijskim okvirima.  

                                Da bi došlo do ove knjige, Željko je morao obaviti mnogo razgovora, intervjua, analizirati specifična ponašanja sportaša za vrijeme treninga, sportskih nastupa ili grupnih takmičenja.
Pratio je sportaše amatere ali i profesionalce, njihove trenere,  i intervjuirao sveučilišne profesore.
Rezultat toga  rada je spomenuta knjiga, s kojom se autor svrstao uz bok naših novoseljana Nidže Blaževića, dr. Luke Đakovića, dr. Ante Matkovića, Đure Bilića, Emice Rubil, na ponos svih nas.



Prema raspoloživim informacijama, knjiga je  tiskana na njemačkom jeziku, ali  sa komentarima na varijanti hrvatskog jezika, kojim govore gradišćanski Hrvati.

Cijeli projekt je imao poseban tretman kod institucija vlasti i u medijima.

Izdavanje knjige i troškove prezentacije je financirala vlada republike Austrije, a prezentacija  je obavljena pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike. 
cijelom događaju informirala je i državna televizija Republike Austrije u posebnom prilogu.

Autoru, našem novoseljaninu Željku Odobašiću, iskrene čestitke.

(Napisao: Jozo Kovačević, 25.12.2012. godine)

Nema komentara: