utorak, 11. prosinca 2012.

NOVOSELJANIN NA ČELU SKUPŠTINE OPŠTINE B.BROD

Skoro dva mjeseca poslije listopadskih izbora, u B.Brodu je okonačan proces preuzimanja dužnosti novoizabranih obnašatelja lokalne vlasti.
Prema rezultatima izbora, novi načelnik općine je g-din Ilija Jovičić, a na konstituirajućoj sjednici Skupštine Općine, koja je održana 06.12.2012. godine,  tajnim glasovanjem, za mjesto predsjednika Skupštine općine,  izabran je naš novoseljanin - Ivo MIJIĆ, sa liste HDZ BiH, koja je na ovim izborima osvojila dva vijećnička mandata!
Ivo je rođen u Novom Selu, u obitelji Peje Mijića i Mande, rođene Lukić.   Po zanimanju je ekonomski tehničar.  Trenutno obnaša dužnost predsjednika Općinske organizacije HDZ B.Brod.

Prelistavajući crtice iz povijesti Novog Sela, i prateći novoseljane koji su do danas obnašali  značajnije općinske dužnosti, lako se uočava, da je   Ivo MIJIĆ, prvi novoseljanin, koji je na ovu dužnost izabran nakon pune 54 godine!
Naime, još od  daleke 1958. godine, kada je dužnost predsjednika općine obnašao dr. Luka Đaković, niti jedan novoseljanin se nije našao na ovoj ili sličnoj općinskoj dužnosti.
Zato nas ovo saznanje ispunjava još većim zadovoljstvom i ponosom!

Uzgred, Ivo je ''svijet ugledao'' 1958. godine, kada je dr. Đakoviću isticao mandat predsjednika općine, a nama ostaje nadati se, da sljedeći novoseljanin na mjestu predsjednika Skupštine općine, neće trebati ''imati'' godinu rođenja - 2012.!
Sretno Čivčija!

Nema komentara: