nedjelja, 27. siječnja 2013.

BOS.POSAVINA U NOVIM USTAVNIM PROMJENAMA BIH - okrugli stol u Orašju

U Orašju je održana tematska rasprava na temu ''Bosanska Posavina i Posavska županija'' u predstojećim ustavnim promjenama u BiH Prvobitno je planirano da organizator rasprave bude  Skupština Posavske županije, ali je nakon njenog odustajanja, organizaciju Okruglog stola preuzela Posavska stranka i HSP BiH za Posavinu! 
Uz predstavnike društvenog i političkog života županije Posavske, ''Okruglom stolu'' su prisustvovali: predsjednik Federacije BiH Živko Budimir, prof. Ivo Banac i Ivan-Zvonimir Čičak ispred HHO, zatim predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, predsjednik HSP BiH - Zvonko Jurišić, te zamjenik visokog predstavnika u BiH, Dariusz Karol Bachura i glavna tajnica veleposlanstva RH u BiH - Mirela Lucić.
Iako je rasprava održana u federalnom dijelu Bosanske Posavine, eventualna provedba zaključaka i prihvaćanje evidentiranih prijedloga od strane međunarodne zajednice, mogla bi imati refleksiju i na ostatak Bosanske Posavine, odnosno onog dijela koji se nalazi u RS, ili bolje reći,  na margini političkog i ekonomskog zanimanja potencijalnih interesenata! A prije svih - Hrvatskog i Muslimanskog političkog establišmenta.
Članak sa diskusijama i zaključke sa ''Okruglog stola'' - pogledajte na: - http://www.feniks.ba/ i
http://www.feniks.ba/polozaj-posavine-izlaganja-na-okruglome-stolu-366.aspx

Nema komentara: