nedjelja, 6. listopada 2013.

''2. SUSRET NOVOSELJANSKIH KOVAČEVIĆA I NJIHOVIH POTOMAKA''






U subotu, 05.10.2013. godine, u Novom Selu je održan ''2.susret novoseljanskih Kovačevića i njihovih potomaka''! 
Ovaj susret je bio posvećen baki Mandi Kovačević (Krnjinoj) (1926.g) i Ivanu (Jakova) Kovačević -Prkanu (1976) koji su nas, na žalost, napustili tijekom ove godine.
Na prigodnoj svetoj misi u mjesnoj crkvi, okupio se zavidan broj novoseljanskih Kovačevića raznih generacija, od onih koji tek uče hodati pa do osamdesetogodišnjaka! Najstariji Anto Ive Kovačevića, rođen je 1931. godine, a najmlađa je jednogodišnja Marija Kovačević, kćerkica Marija Kovačevića,(koji je sin Mirka i Zdenke r.Božić) koji je unuk Ilije Tadijina! 
Susretu su se odazvali i potomci Kovačevića, a prisustvovali su sa svojim obiteljima. Tako se na ovom susretu našlo raznih prezimena koja nose dojučerašnje Kovačevićke ili pak potomci Kovačevića: Marinići, Bešlići, Bošnjaci, Đakovići, Jerkovići, Jagari, Bardaci,Čabraje...
Nakon mise druženje je nastavljeno u mjesnom domu, gdje se tražilo mjesto više za stolom,  prepunim hrane, pića i slastica, koje su zajednički pripremili svi prisutni.
Zahvalni smo mjesnom župniku koji je inicirao ovo okupljanje novoseljanskih obitelji, uz napomenu da se očekuje da ovu inicijativu podrže i druga prezimena našeg sela!
Posebno ističem pomoć koju su ovom skupu pružili Miro Dujmić-Krnjo i Dragan (Nike) Bilića, a svima koji su tu veče uskočili i pomogli da se i ovo druženje održi u obiteljskoj i prijateljskoj atmosferi, koju smo nesebično podijelili sa prisutnim sumještanima i prijateljima - zahvaljujem!
Živi bili do idućeg susreta!

Mini foto-album sa druženja novoseljanskih Kovačevića:

  






Nema komentara: