utorak, 26. studenoga 2013.

IZBOR NOVIH ČLANOVA SAVJETA MZ NOVO SELO!

Napisao: Jozo Kovačević

Kako do danas nisam zaprimio službenu obavijest o održavanju izbora za članove Savjeta MZ Novo Selo, kao iskreni novoseljanin, obraćam se svim posjetiteljima ovog bloga i prenosim vam osnovne informacije o narednim izborima:
Mandat sadašnjih članova Savjeta MZ u općini B.Brod je istekao još početkom godine, ali je zbog usklađivanja izbornih propisa za lokalnu samoupravu na nivou Republike BiH i njenih entiteta, odlučeno da se izbori održe u nedjelju, 01. prosinca 2013. godine, u vremenu od 09 - 15 sati,  za sve MZ.
Općinska izborna komisija općine B.Brod, je posebnim Odlukama i Uputstvima propisala način i rokove održavanja predstojećih izbora za članove Savjeta MZ.

                            Tako je svojim aktom broj: 01-5-1/13 od 18.11.2013. godine, objavila popis mjesnih zajednica sa brojem birača koji su utvrđeni temeljem posjedovanja CIPS-ovih osobnih iskaznica i ranijim biračkim popisima. Prema objavi Općinske izborne komisije, u MZ Novo Selo upisano je 488 birača.

U provedenim predizbornim aktivnostima, utvrđene su i ovjerene kandidacijske liste predlagača članova budućih savjeta mjesnih zajednica. Temeljem važećih izbornih i zakonskih propisa, pravo predlaganja su imale političke organizacije, grupe građana i ostali temeljem prikupljenih potrebnih potpisa podrške predloženim listama kandidata, sa rokom do 08.11.2013. godine.  Tako predložene liste su propisno ovjerene od strane Općinske izborne komisije i objavljene na web-stranici - (službena stranica) općine Brod, koja se nalazi u popisu linkova ovog bloga.

Izbori će se održati u Mjesnom domu u Novom Selu, a organizira ih i provodi Općinska izborna komisija i Birački odbor temeljem odredbi Izbornog zakona BiH i RS-a, i Zakona o lokalnoj upravi te Uputstva o organiziranju i sprovođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica. 
U tu svrhu na istoj web stranici je objavljeno i ''Uputstvo sa rokovima izbornih aktivnosti za održavanje izbora za članove savjeta mjesnih zajednica općine B.Brod'' 

POZIVAM SVE NOVOSELJANE, DA SE ODAZOVU PREDSTOJEĆIM IZBORIMA I SVOJIM GLASOM PODRŽE ILI NE, PREDLOŽENE LISTE KANDIDATA!

Nema komentara: