petak, 31. siječnja 2014.

OBAVIJEST IZ SAVJETA MZ NOVO SELO!


SAVJET MJESNE ZAJEDNICE 
N O V O  S E L O
Novo Selo, siječanj 2014.g.


Dragi Novoseljani i Novoseljanke! 

                     Vjerojatno ste već upoznati da je koncem 2013. izvršen izbor za nove članove Savjeta mjesne zajednice Novo Selo, nakon čega je ovo tijelo i konstituirano izborom novog predsjednika. Na našoj prvoj Sjednici održanoj 03. 01.2014.g. prilikom preuzimanja dužnosti utvrdili smo da je stanje u mjesnoj zajednici vrlo zapušteno, što je ovo novo vodstvo odlučno promijeniti na bolje.            
Prije svega, obzirom da mjesna zajednica nije ni u kakvom sustavu financiranja od strane općine, bili smo prinuđeni donijeti neke odluke uz pomoć kojih bi se to stanje moglo popraviti. Očekujemo da ćemo naići na vašu podršku za plaćanje godišnje naknade za održivost Novog Sela, koju smo odlučili uvesti za sve Novoseljane koji su svoje kuće već obnovili, jer je ona od životnog značaja za sve nas, a držimo da nije toliko velika da bi opteretila vaš budžet (100 kn godišnje je manje od 8,5 kn mjesečno, a ako netko ni toliko ne može plaćati bit će oslobođen na svoj zahtjev). Sa tim sredstvima bit ćemo u stanju kvalitetno završiti uređenje mjesnog doma i drugih prostorija mjesne zajednice, kao i prostora oko njih, što nam je, priznat ćete svima potrebno. Naravno da nam je jedan od ciljeva tijekom godine organizirati i razne vidove druženja nas Novoseljana za što su opet potrebna financijska sredstva bez kojih se to ne može napraviti. 

Potičemo vas također da i dalje plaćate godišnju naknadu za održavanje i uređenje našeg groblja, koje je uvijek bilo na ponos nas Novoseljana. Cilj nam je također uz održavanje od prikupljenih sredstava steći mogućnost otkupiti zemljište za proširenje groblja obzirom da je postojeće već u dobroj mjeri popunjeno. To će biti moguće samo ako svi uredno plaćamo ovu naknadu i zato vas još jednom molimo jer je to u interesu svih nas. 

Znamo da će neki od nas odmah reći kako evo i „ovi“ prvo traže pare, ali ako želimo bolje, a svi želimo, bez toga priznat ćete to nitko ne može ostvariti. Ovo vodstvo mjesne zajednice Novo Selo vam obećava, da ćete u svako doba biti upoznati sa stanjem oko prikupljanja i trošenja svih sredstava, jer samo sa čistim računima možemo steći uzajamno povjerenje. 

                    Od drugih aktivnosti koje smo već poduzeli u ovih nepunih mjesec dana koristimo prigodu izvijestiti vas da smo uputili zahtjeve Skupštini općine za čišćenje korita i pristupa rijeci Ukrini u Novom Selu, kao i plan proširenja ulične rasvjete u svim dijelovima sela gdje ima obnovljenih kuća. Također smo ostvarili i neke poslovne kontakte i možemo ponuditi čišćenje svih još ne očišćenih kuća i parcela uz zaista minimalnu novčanu naknadu ili dogovor sa izvođačem radova o drugim mogućnostima plaćanja. Naravno da sve to neće biti moguće bez vašeg pismenog pristanka i zato vas pozivamo da nam se obratite, jer nam je svima u interesu da Novo Selo izgleda što urednije. 
U suradnji sa Udrugom povratnika Novo Selo prijavili smo se također i na Javni poziv Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih za dodjelu donacija za sanaciju svih prostorija mjesne zajednice i školskog igrališta, o čemu ćemo Vas izvijestiti kad stignu rezultati natječaja. 

                     Jedan od ciljeva nam je čim prije potaknuti održavanje Skupštine NK „Ukrina“ na kojoj bi se izabralo novo vodstvo ovog ponosa našeg sela, a razmišljamo i o oživljavanju kulturno umjetničkog društva. Pozivamo i sve vas koji imate svoje prijedloge ili neke druge potrebe oko kojih možemo pomoći da nam se obratite jer tu smo da pomažemo jedni drugima. 

                    Za sve potrebe ili informacije možete nas kontaktirati na slijedeće brojeve telefona:     

Damir Bilić, predsjednik Savjeta MZ Novo Selo       098-604-568  
Robert Čabraja, zamjenik predsjednika                098-213-541 
Franjo Dujmić, tajnik Savjeta                        098-163-6891  
Anto Vidović, član Savjeta                                     091-765-9212 
Goran Kovačević, član Savjeta                            091-948-0529  

a svake prve subote u mjesecu u terminu od 10 do 13 sati uveli smo dežurstvo u uredu mjesne zajednice, gdje možete dobiti sve informacije i izvršiti uplate sredstava za sve nakane. 

Predsjednik SMZ Novo Selo: Damir Bilić 

(NAPOMENA: Tekst je objavljen u izvornom obliku)

3 komentara:

Tomislav Odobašić kaže...

Ja želim sve najbolje u budućem radu novoizabranom Savjetu mjesne zajednice, te sumnjam u uspjeh i suradnju s mještanima.
Postavlja se samo jedno pitanje?
Kako to da je bila samo jedna lista u Novom Selu, i to ona HDZ-a, te niti jedna druga lista, kao što je građanska ili drugo.
U Koraću, bile su tri liste. Oni su svoje birače i mještane upoznali i pripremili za izbore.

Anonimno kaže...

Zato sto je ovo Novo Selo, a ne Zagreb. Koga zanimaju takve funkcije jos u 21.stoljecu? U Selu? U Bosni? Zanima me samo kada bi se to radilo iz ljubavi, a ne iz interesa bi li bila ijedna lista... Zaposleni ljudi u selo idu uzivati, a ne baviti se poslom. Pravi novoseljani vide svoje njive, kuce, svoje obitelji kako uzivaju, a ove tzv.funkcije vide selo u obliku kunica. Ali koga briga! Samo opusteno, dolazi proljece neka svatko uziva o svome, a donacijama kojekakvima treba stati na kraj!!!

Jozo Kovačević kaže...

Izuzetno, iako je potpisano kao ''anonimno'', objavljujem ovaj komentar, i nadam se da ih u budeće nećete ovako dostavljati!
Hvala g-dinu Tomislavu na otvorenosti i iskrenosti!