četvrtak, 6. ožujka 2014.

LUKA KLJAJIĆ - SUSRET NAKON 22 GODINE!

Napisao: Jozo Kovačević
Luka KLJAJIĆ - Zuli, danas poznat kao ''DOKTOR''Tragajući za našim Novoseljanima i njihovim životnim pričama, koje su posebnu ''boju'' dobile početkom devedesetih godina prošlog stoljeća, kada smo zahvaćeni ratnim vihorom raspršeni na sve strane svijeta, nakon nekoliko telefonskih kontakata, konačno se sretoh  sa starim prijateljem, kolegom iz školskih klupa, dojučerašnjim susjedom - Lukom (Nikole) Kljaićem, poznatim, kao ''dobrim čovjekom iz susjedstva''.
Nakon rata i progona iz rodnog Novog Sela, sa suprugom i troje djece Luka se zaputio put Njemačke gdje će ostati do 1997. godine, a po povratku stalno se nastanjuje u Orahovici, gdje živi i danas.
               Vjerujem, da ga se rado sjećaju mnogi Novoseljani, a pogotovo bivši nogometaši NK Ukrine, kojima je svojim spretnim rukama i masažom često olakšavao nastupe, ili im pomagao kod manjih sportskih povreda. Već tada su ga, simpatično  prozvali ''Doktor Luka'',  a nastupi nogometaša Ukrine nisu se mogli zamisliti bez njegova prisustva na svim utakmicama...

               Prema jednom njegovom intervjuu, koji je dao u Orahovici 01.kolovoza 2006. godine  Vladimiru Grguriću, objavljenom na portalu ''Grad Orahovica'', boraveći u izbjeglištvu u Njemačkoj, jedno vrijeme je radio kao fizioterapeut u poznatom bundesligašu Karlsruheu, u kojem su u to vrijeme nastupali njemačke legende - golman Kahn i nogometaš Hassler, te naš donedavni izbornik nogometne reprezentacije Slaven BILIĆ!
O tim danima je izjavio:
'' Bili su to dani koji će mi ostati zauvijek u pamćenju. Raditi u tako velikom klubu bila je za mene velika čast, posebno kada su ti pod tretmanom veličine poput Kahna ili Hasslera, a da ne govorim o domaćim legendama poput današnjeg izbornika Slavena Bilića...'' 


Po dolasku u novu sredinu nastavio je svojim darom pomagati svim orahovičkim sportašima i sportašicama, te iako narušenog zdravlja,  zahvaljujući svom  vedrom duhu koji oduvijek odiše veseljem, posebnim humorom i šalom,  postao je zaštitnim znakom orahovičkih sportaša!
...''Meni je oduvijek bio cilj pomagati ljudima pa tako i danas kad god mogu pomažem ljudima kojima je moja pomoć potrebna. Jako volim sport, pa sam se po dolasku u Orahovicu također pronašao uz sportske klubove...''
               Razgovarajući o ''izgubljenim godinama'', uvjerio me je, po neznam koji put da je ostao istog duha, istog profila, ... istina stariji kao što sam i sam!
Danas je kaže, uspio obići dio Novog Sela, ali smo ipak tu temu preskočili, posvetivši se više  problemima snalaženja i prilagođavanja novim sredinama, zdravlju, obitelji ... I tako,  vrijeme brzo iscuri, ... Meni, a nadam se i ''Doktoru'' bi ugodno kratko druženje i kavenisanje, iako osta još dosta neispričanih ''naših'' priča.

Nema komentara: