nedjelja, 31. kolovoza 2014.

''KUĆA BABE RUŽE'' I JEDAN ZLATNI PIR!!!

Prije skoro šest godina (05.10.2008.god) u postu pod nazivom: ''Od Šime Čukura do Bakrača'', objavio sam ovu fotografiju obnovljene obiteljske kuće babe Ruže Miljak, mnogima poznate kao Ružanovce ili babe Ruže Bakračeve. Tada nisam niti sanjao da ću o ovoj kući ponovno objavljivati nekakav post...

Kada se početom novog tisućljeća, ta uporna i čvrsta novoseljanska majka, skoro  osamdesetogodišnjakinja, u  izbjeglištva u Zagrebu odlučila vratiti u Novo Selo i obnoviti svoju kuću, mnogi smo sumnjičavo vrtili glavom i pitali se: '' A što joj to treba?''... 

... Danas, 31.08.2014. godine - moram priznati, - svaka joj čast i laka joj naša novoseljanska gruda gdje je nedavno sahranjena, jer današnji događaj i stotinjak okupljenih gostiju i rodbine, su potvrdili:
Trebalo je obnoviti ovu kuću!  I te kako! - ako ni zbog čega onda zbog njene tri kćeri, unuka i praunuka, koji su se danas prvo okupili na prigodnoj misi, slaveći jubilej - ''zlatni pir'', odnosno 50 godina braka srednje kćeri ANGELE i njenog supruga ŠIME MARTIĆA, uz veselje upriličeno u dvorištu obnovljene kuće babe Ruže u ''Bakračevom sokaku'' u našem, Novom Selu!!!
Zato, prije nego napišem nešto o današnjem događaju, našoj babi Ruži Miljak, kapa do poda! 
A što se to danas slavilo u Novom Selu?

Angela i Šimo Martić - naši jubilarci


Angela i Šimo su se vjenčali 1964. godine, i nedugo nakon toga, kao i mnogi mladi ljudi iz naše Posavine, otisnuli su se ''trbuhom za kruhom'' u potrazi za poslom i svjetlijom budućnošću, koju su njih dvoje vidjeli i našli u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj. Danas imaju dva sina,Ivicu i Željka, a u međuvremenu su se nastanili u Zagrebu gdje su podigli obiteljsku kuću, gdje u krugu sinova, snaha i unuka, uživaju zaslužene  umirovljeničke dane.
Iako godinama odvojeni od rodnog kraja, nikada nisu zaboravili na svoje korijene koji su duboko usađeni u grčansku i novoseljansku rodnu grudu, pa kada se primače pedeseta godina zajedničkog života, odlučiše obnoviti zavjete i to podijeliti sa svojom djecom i njihovim obiteljima, te sa mnogobrojnom rodbinom i dragim prijateljima. O mjestu slavlja lako su se dogovorili: - ''Bit će to u Novom Selu'', u dvorištu obnovljene kuće Angeline majke Ruže.
I tako i bi. Na slavlje stigoše Šimini i Angelini braća i sestre, te rođaci i prijatelji sa svih strana svijeta, a najviše nas iz Slavonskog Broda.
I zaista bi prelijepo druženje, uz neizostavnu našu izvornu pjesmu, ali  i pjesmu njihova sina Ivice i njegovog benda,
tako da će ovaj zadnji dan mjeseca kolovoza, mnogima ostati u lijepoj uspomeni, jer svjedočili smo vrijednom jubileju - ''50 godina braka, radosti i veselja, ali i napora i brige'' ovo dvoje, simpatičnih i veselih ljudi.
ANGELA i ŠIMO, sretno vam i veselo bilo, i još puno zajedničkih godina!


 










Nema komentara: