nedjelja, 12. listopada 2014.

SA 3. SUSRETA NOVOSELJANSKIH KOVAČEVIĆA I NJIHOVIH POTOMAKA

U subotu, 11.10.2014. godine, u Novom Selu je održan tradicionalni, TREĆI  susret novoseljanskih Kovačevića i njihovih potomaka.
Nakon  svečane mise, druženje se nastavilo u župnoj sali, gdje su okupljeni Kovačevići i njihovi potomci, zajedno sa prisutnim gostima nastavili sa prigodnim domjenkom uz pjesmu i neizostavnu šargiju.
Ove godine, uz već ''standardne'' Kovačeviće iz svih dijelova N.Sela  koji ne propuštaju ovakva druženja,  po prvi puta pridružili su nam se: Eva (Marka Kaćunina) Kovačevića i njen suprug Pavo Garić, zatim Drago Kovačević, sin Luke Jakčina sa suprugom, koji boravi u Njemačkoj, te njegova sestra Manda udana Vuleta. Izuzetno su nas obradovali i mladi, koji su našli vremena i volje da se pridruže ovom rijetkom druženju. Ukratko, na jednom mjestu su se našli oni koji nose ovo poznato novoseljansko  prezime, ali i oni koji svoje korijene vuku iz plemena Kovačevića, kao što su: Vuleta, Čabraja, Bešlić, Garić, Bardak, Marinić, Đaković, Jagar, Bošnjak...Najstarija učesnica je bila osamdesetogodišnjakinja Nevenka Kovačević, a najmlađa je bila njena praunuka, stara svega nekoliko mjeseci -  Ria Jagar.





Nema komentara: