srijeda, 31. kolovoza 2016.

U RUJNU KREĆE REALIZACIJA REGIONALNOG PROGRAMA STAMBENOG ZBRINJAVANJA


OBJAVA LISTI KORISNIKA DRŽAVNOG PROJEKTA STAMBENOG ZBRINJAVANJA U OKVIRU REGIONALNOG STAMBENOG PROGRAMA

U skladu sa okvirnim sporazumom između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja koji je stupio na snagu Odlukom Predsjedništva BiH o ratifikaciji iz multidonatorskog fonda sa prevladavajućim učešćem IPA sredstava koje osigurava Europska unija, financira se provođenje ovog višegodišnjeg državnog projekta.
Izbor korisnika sredstava fonda vrši se temeljem potpisanih Sporazuma za četiri pod-projekta. Ministarstvo za LJPiI BiH, kao vodeća institucija i Jedinica za implementaciju resornih entitetskih ministarstava, potpisali su i adekvatne Sporazume o suradnji sa gradovima/općinama na području Federacije i RS a koje su do sada uključene u provođenje pod-projekata. 
          Prema Uputstvu za izbor korisnika DPSZ, formirane su tri zajedničke prvostepene komisije, koje su od 2013. godine prikupile i razmatrale cca 27000 obiteljskih zahtjeva koji su obuhvaćali skoro 100 000 osoba, za stambeno zbrinjavanje s prostora BiH, Hrvatske, Srbije i C.Gore.

           U cilju ispravne identifikacije korisnika za DPSZ, provedena je i dodatna terenska provjera a koja je obuhvatila potencijalne korisnike za koje su komisije utvrdile da ispunjavaju opće kriterije, odnosno da su uz prijave dostavili potpunu i važeću dokumentaciju.
Nakon obavljenih provjera, utvrđene su liste korisnika Državnog projekta stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa.
Sve detalje  odluke o popisu korisnika po općinama možete pogledati na priloženom linku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH:

http://www.mhrr.gov.ba/PDF/Izbjeglice/OBJAVA%20LISTI-TEKST%20ZA%20OBJAVU%20NA%20WEB%20STRANICU.pdf

Ovdje, u ovom postu donosim konačnu listu korisnika ovog programa za općinu Bosanski Brod:

  1. BARIŠIĆ       IVO,         Luke
  2. BLAŽEVIĆ   DRAGO,  Petra
  3. ČABRAJA     RUŽICA, Nike
  4. DURMIŠ       MARA,    Ivana
  5. DUŠANIĆ     BRANKO, Čede
  6. IVANOVIĆ   MIŠO,      Gojka
  7. KARAČIĆ     IVAN,      Joze
  8. PISINGER    IKA,         Nikole
  9. ZEKUŠIĆ      ILIJA,     Marka
10. ŽIVKOVIĆ    IVO,        Marka

           Sve zainteresirane upućujem na pregled kompletnog popisa korisnika po svim osnovama i po komponentama (sa podacima za općinu B.Brod  na popisu ''BIH2 - Obezbejđivanje stambenih rješenja za 780 domaćinstava za povratak i reintegraciju ili lokalnu integraciju u BIH) od red.br. 424 - 431) koji se nalaze na gornjem linku.

          Prema najavama, obnova navedenih deset kuća za općinu B.Brod,  trebala bi započeti već početkom rujna 2016. godine. Ugovori će biti potpisani po potpunom završetku obnove po sistemu ''ključ u ruke'', za svaki objekat posebno, a koji uključuje i fasadiranje obnovljenih kuća.
Kako je ovo prvi val konkretne realizacije iz Programa Regionalnog stambenog zbrinjavanja raseljenih i izbjeglih, preporučam da više informacija o još nekim potencijalnim korisnicima koji trebaju proći kompletnu proceduru, pročitate na stranicama spomenutog ministrstva, na adresi:
www.mljpi.gov.ba.

Nema komentara: