ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

17.05.2017. PROMOCIJA NOVE KNJIGE ŽELJKA ČEGLAJA

Željko Čeglaj, autor monografije



Kada je Željko ČEGLAJ, poznati brodski nogometaš, trener i sportski, prije svega nogometni djelatnik, 2009. godine objavio monografiju pod nazivom - ČUDNOVATE ZGODE, stoljetne ''bubamare'', rijetki smo očekivali da ćemo u svega nekoliko narednih godina dočekati još dvije njegove knjige!




Prva monografija o stoljeću nogometa u BPŽ


2016. godine, prilikom promocije prvog dijela ''brodskih priča iz davnina''

                    19. svibnja 2016. godine svjedočili smo njegovoj novoj knjizi pod naslovom: ''BRODSKE, ŠPORTSKE PRIČE IZ DAVNINE - I'' ,
 a ove godine, završio je i drugi dio, ili  nastavak knjige naziva:  ''BRODSKE, ŠPORTSKE PRIČE IZ DAVNINE, II''

                   Nakon sportskog umirovljenja, Željko Čeglaj je nastavio sa aktivnostima u sportskim institucija,  ali se ustrajno bavio i sa poviješću slavonskobrodskog sporta, a posebno nogometa, pri tom posebno opisujući i povijest bosanskobrodskog nogometa.

Uz veliki trud, i samo njemu svojstvenom upornošću, uspio  je prikupiti respektabilnu povijesno-sportsku građu koju je pretočio u svoje tri  vrijedne knjige, odnosno monografije.
Opisao je i popisao, gotovo sve o brodskom sportu, pojedincima, klubovima i natjecanjima, pri tom nam servirajući i mnogo drugih, ne samo sportskih podataka: o društvenim zbivanjima, gospodarstvu, politici...
Tako se na jednom mjestu našlo više od tisuću imena koja predstavljaju svojevrsnu ''matičnu knjigu'' brodskog sporta, i povijesno gravitirajućih sredina (Gradiška, B.Brod...)!

POZIVAM SVE LJUBITELJE SPORTA,  I S DESNE I S LIJEVE OBALE SAVE, KOJI SU KROZ SVOJE AKTIVNOSTI DIJELILI OVAJ KULTURNO-SPORTSKI KRUG,  A POSEBNO BIVŠE NOGOMETAŠE I SPORTSKE RADNIKE IZ SVIH BOSANSKOBRODSKIH KLUBOVA, 

NA PROMOCIJU NAJNOVIJE KNJIGE ŽELJKA ČEGLAJA, KOJA ĆE SE ODRŽATI 17, SVIBNJA 2017. GODINE, u prostoru GRADSKE KNJIŽNICE SLAV.BROD,  u 18,30 SATI!



Nema komentara: