utorak, 1. studenoga 2011.

Jučer i danas - do novoseljanskog groblja i natrag!

Kao i svake godine, novoseljani se trude da vječno počivalište svojih umrlih mještana, bude mjesto - dostojno mrtvih a na ponos svih živih novoseljana!
Zato, kroz cijelu godinu, uz  osobno uređenje grobova svojih umrlih,  savjesno i odgovorno, većina izvrši i novčanu uplatu za održavanje mjesnog groblja, o kojem skrbi župnik i predsjednik Savjeta MZ Novo Selo.

Obilazeći selo, jučer 31.10.2011. godine, uz lijepe slike prirode, objektiv se neminovno zadrži i na našem lijepo uređenom i čistom groblju.
Naravno, na sam dan Svi svetih i Dan mrtvih, (utorak i srijeda), groblje će biti puno nekadašnjih mještana, koji su već doputovali iz raznih mjesta iz  susjednih zemalja. Kao i svake godine, zbog blizine sela, najviše posjetitelja je iz Hrvatske.
Jučer i jutros rano, napravio sam nekoliko snimaka koji dočaravaju seosku atmosferu a posebno izgled novoseljanskog groblja: 


  

 

            Odlazeći put groblja, jučer i jutros sam zabilježio ove prelijepe slike prirode

 U Spomenici piše da je groblje utemeljeno 1880. godine kada je otkupljena ova njiva od Joze Rubila! Na fotografiji su jedni od starijih nadgrobnih spomenika koji svjedoče o 130 godina starim grobnim mjestima!

                          Jučerašnje slike novoseljanskog groblja i prigodno uređenih grobnih mjesta
         Vraćajući se do ''svog grunta'', uz put ponovno bilježim, prekrasne slike nadolazeće jeseni koja se spušta na našu opustjelu i mirnu ravnicu!
Tako je to u Novom Selu - ovih dana!

1 komentar:

Anonimno kaže...

U ime svih nas koji nismo ovih dana mogli biti tamo veliko hvala Jozo.