nedjelja, 5. kolovoza 2012.

REPORTAŽA SA RADNE AKCIJE

                            U subotu 04.08.2012. godine, aktivisti Udruge povratnika,  okupili su se na radnu akciju košenja i uklaljanja raslinja u centru sela.
Kako je crkveno dvorište uredno održavano, zahvaljujući prije svega župniku,  cilj okupljenih je bio, urediti plato uz školu i zgradu MZ, te ukloniti građevinski otpad  i raslinje koje se nalazilo iza obnovljenog mjesnog doma.
                            Ne gledajući što su se neki ''novoseljani'' uredno odmarali u svojim dvorištima i uz Ukrinu, i činjenicu da se opet okupilo isto ''društvo''! po izuzetno vrućem i sparnom vremenu, akciji su se odazvali uglavnom, i do sada uobičajeni novoseljanski čudaci, koji na svu sreću još uvijek nađu i razloga, ali i vremena da održe barem centar sela dostojnim njegova imena - Novo Selo!
Tako,  na zahtjev ''ovih čudaka'' bilježim imena prisutnih i onih koji su nas obišli:  
Miro Dujmić-Krnjo, Goran Kovačević, Petar Bilić-Pešo, Damir Bilić-Đanac, Luka Kovačević,  Jozo Kovačević, Robert Čabraja, Vjeko Đaković, Dražen Kurdija, Zoran Odobašić-Šugo,  Ivo Mijić-Čivčija, Anto Vidović, Mirko Đaković.
Sa zahvalnošću ističemo veliku pomoć koju nam je učinio Jakov Bilić (Stipin), jer je dan ranije traktorskom kosilicom pokosio većinu zapuštenog platoa! 
Po završetku rada, vrijedne učesnike akcije, mezom i kavom je počastila, susjeda Ružica Đaković, a svoj prilog je dao i Josip Stipe Rubila, koji je u selo navratio iz Austrije.
Zahvaljujući ''prilozima'' Joze, Roberta i Ive Čivčije, te Vlade Žilića, akcijaši su sami osigurali osvježenje, pa su lakše mogli gledati one ''jureće automobile'' koji se nisu imali vremena zaustaviti pored ove grupe, a i lakše su izgurali još jednu radnu akciju!
                            Negdje oko 14 sati, prema ranijoj najavi, posjetio nas je naš, kako on kaže - novoseljanin - Ivica MARTIĆ, (unuk Joze Miljka-Bakrača) iako dugo vremena,  sa obitelji živi u Sesvetama.
Na proputovanju za Žepče, zajedno sa suprugom počastio nas je osvježavajućim napitcima, i obećao, kao estradni umjetnik, nastupiti na svečanosti otvorenja Doma, ali i pomoći kod izgradnje spomen obilježja u Novom Selu.

U dogovoru sa predsjednikom Savjeta MZ i Udruge povratnika Mirkom Đakovićem, sastavio i napisao pomalo ogorčeni i umorni administrator, Jozo Kovačević!


Đanac
Miro
Zoran, vatrogasac bez vode!
Goran
Vjeko
Mexikanac Rebert
Luka
Robert, Jozo i Mirko
Za odmora
Mirko
Anto i Jozo

Ovako je sve izgledalo nakon završetka rada.

Dolazak Ivice Martića.Zajednički snimak u obnovljenom Domu: s lijeva: Anto Vidović, Damir Bilić, Pešo Bilić, Jozo, Draško Kurdija, Ivica Martić, Mirko Đaković, Goran Kovačević, Zoran Odobašić i Josip Rubil.

1 komentar:

Anonimno kaže...

Hvala ti Jozo što nas obavještavaš o ovim akcijama i o lijepo uređenom okolišu.Moram ti reći da se i ja čudim Novoseljanima koji žive u Brodu da im nije lijepo biti na izletu u rodnom kraju.