petak, 3. kolovoza 2012.

VIJESTI IZ NOVOG SELA!


                         U srijedu, 01. kolovoza 2012. godine, u Novom selu je održan sastanak Savjeta MZ i predsjedništva Udruge povratnika, kada se raspravljalo o narednim aktivnostima koje stoje pred aktivistima Savjeta i Udruge povratnika. Razgovaralo se i o predstojećoj radnoj akciji na uređenju centra sela, te o planovima za unutarnje uređenje mjesnog Doma, i terminu njegovog službenog otvaranja.   
Prisutni su upoznati sa planovima službenog otvorenja, te sa aktivnostima na priključenju struje i vode u obnovljenom Domu, te o potrebi daljnjeg uređenja i održavanja okoliša novoobnovljene zgrade, koja je građena daleke 1938 -1940. godine.   
Na sastanku je dogovoreno da se do početka rujna ove godine, završi sa unutarnjim  radovima (krečenje, postavljanje teraplasta...) u vlastitoj režiji (financiranje nabavke materijala i izvođenje potrebnih radova!),  s tim da će tvrtka ''Dujanićgradnja'', izvršiti postavljanje keramike na ulazu, te završiti sa izolacijom nadstrešnice.                                                                                           Kako je sve više zahtjeva za korištenje Doma, te u cilju njegovog ispravnog održavanja i namjenskog korištenja zaključeno je,  da se za sve poslove održavanja, te planiranja korištenja Doma, zaduži Miro Dujmić - Krnjo.                                                                                                     Također je dogovoreno, da se na jednom od narednih sastanak donese odluka o iznosu minimalne naknade za korištenje prostorija Doma (struja, voda, održavanje čistoće) te o načinima uključivanja svih vlasnika obnovljenih obiteljskih kuća u selu, u predstojeće aktivnosti. 







Informaciju priredili: Mirko Đaković i Jozo Kovačević

Nema komentara: