utorak, 18. lipnja 2013.

NAKON INTERVENCIJE IZ RS-a, RADMANOVIĆ PROMIJENIO ODLUKU

 Napisao: J.Kovačević                 

                     I kao što to često biva kada je u pitanju BiH politička scena, tako je i danas, 18.06.2013. godine, nakon nepuna 24 sata došlo do ''promjene mišljenja'' kod srpskog člana predsjedništva, pa je u popodnevnim satima, Predsjedništvo BiH  prihvatilo sporazum o graničnim prijelazima i međugraničnom prometu između BiH i RH.  
Do predviđenog obrata je došlo, nakon što je srpski član predsjedništva Nebojša Radmanović, ''uvjeren i pogurnut'' iz matičnog entiteta promijenio svoj dojučerašnji stav. 
To je dovelo do popodnevne hitne  telefonske sjednice predsjedništva, na kojoj je donešena odluka o kompletnom prihvaćanju, jučer odbačenih prijedloga odluka o graničnim prijelazima i međugraničnom prometu putnika i roba između BiH i Hrvatske.
                    Temeljem toga, predsjednik Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, sutra će u Briselu zvanično potpisati navedene sporazume, i konačno otkloniti svaku neizvjesnost oko budućeg graničnog režima  između BiH i Hrvatske, koja od 01. srpnja 2013. godine postaje punopravna članica EU.

Nema komentara: