ponedjeljak, 17. lipnja 2013.

ŠTO ĆEMO MOĆI UNIJETI IZ BIH U HRVATSKU, OD 01.07.2013., BEZ CARINE


Bliži se 01.srpnja 2013. godine od kada će na graničnim prijelazima između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, vrijediti novi carinski režim u prometu putnika i roba, uzrokovan skorim članstvo RH u EU.
Na portalu  Posavina org., objavljen je članak na temu što će se od 01. srpnja moći prenijeti iz Republike BiH u Hrvatsku,  čiji sadržaj  prenosim u cijelosti:





''Što ćemo moći prenijeti u HR nakon ulaska u EU


(Objavljeno Petak, 14 Lipanj 2013)
Napisao/la Mišo Perak

                            Uvažavajući činjenicu da će za nešto više od dva tjedna Hrvatska i zvanično postati članica Europske unije, za bh. građane će prilikom ulaska u ovu zemlju važiti nova pravila.
Iako je novi pravilnik, koji će i zvanično stupiti na snagu 1. srpnja 2013., još  u pripremi, ono što je u ovom trenutku sasvim izvjesno je to da će hrvatski carinici od bh. građana prigodom prijelaska državne granice imati pravo tražiti na pokaz 100 eura po danu.
Takvih provjera bit će pošteđeni oni koji imaju dokaz o osiguranom smještaju, dokaz da idu obitelji u posjetu ili dokaz o sklopljenom turističkom aranžmanu u Hrvatskoj.

Za sada, bh. građani će moći preko državne granice s Republikom Hrvatskom prenijeti:
- 2 litre žestokog pića
- 4 litra vina
- kilogram kave
- 16 litara piva
- šteku cigareta
- parfem od 50 mililitara

- homeopatski proizvod
  op.administratora bloga:  Homeopatski proizvod  (može biti biljnog, životinjskog ili mineralnog podrijetla) - jest proizvod izrađen od tvari ili mješavina tvari koje se koriste kao homeopatski izvori, prema homeopatskome postupku proizvodnje opisanom u Europskoj farmakopeji ili u drugoj važećoj farmakopeji država Europske unije)

- buket cvijeća
- svježe voće i povrće (osim krumpira) do 5 kilograma
- lijekovi za najviše mjesec, uz liječničku potvrdu
- kućnog ljubimca uz veterinarski certifikat.

PRESS Posavina.org

Nema komentara: