subota, 19. srpnja 2014.

STANJE NOGOMETNIH IGRALIŠTA U NAŠOJ OKOLINI!

17.07.2014. GODINE, ODLUČIH OBIĆI NOGOMETNE TERENE, UGLAVNOM U POVRATNIČKIM MJESTIMA, TE TOM PRIGODOM SAČINIH MANJI FOTO ALBUM KOJI SLIJEDI U NASTAVKU POSTA.
NA MOM PUTU SAM PROŠAO KROZ KORAĆE, ZBORIŠTE, G. I D. KOLIBE, KRIČANOVO, D. MOČILA (Greda), TULEK I SIJEKOVAC. NARAVNO, SVE SAM ZAPOČEO U NOVOM SELU. NAMJERA MI JE POSJETITI I OSTALE NOGOMETNE TERENE U NAŠOJ OPĆINI!
Na kraju se pitam što napisati?
Nakon svega viđenog, ostaje nekakvo poluzadovoljstvo, koje svakog iskrenog ljubitelja nogometa sa naših prostora ne može ostaviti ravnodušnim.
Ružnu sliku odaju devastirane tribine u Kričanovu, u Sijekovačkom ''Ganića gaju'', u Tuleku... a još je teže vidjeti jedva sačuvano igralište u ''Gredi'', dok ono u Donjem Kolibama, moje sjećanje nije niti pronašlo! A trudio sam se i prošao sam i pored deponije općinskog smtišta koje se nekada nalazilo iza igrališta...
Zadovoljstvo je vidjeti obnovljene terene na ''Duganji'' u G.Kolibama,  i ono u Zborištu, zatim prilično uredno igralište u Koraću uz koje je obnovljen i dio prostorija u sklopu nekadašnjeg Doma kulture, ili tek pokošeno igralište NK Ukrine, na kojem su ostaci svlačionica potpuno zarasli u raslinje, iako je to do prošle godine sasvim bolje izgledalo...
Pred vama je nekoliko fotografija bivših igrališta i nekoliko okolnih pripadajućih kadrova:

NOVO SELO, NK UKRINA:

Nebo nad ''Žilićkom''
Jedno novoseljansko dvorište

Igralište NK Ukrine, na čuvenoj ''Žilićki'', tek je pokošeno
KORAĆE, NK SLOGA:

Scene obnovljenih i lijepo uređenih obiteljskih kuća i imanja, nerijetko se susreću duž cijelog Koraća
Nekadašnji Društveni dom i prostorije kluba
Na prvi pogled, teren je u solidnom stanju, iako je pred novim košenjem
Veličina trave najbolje se oslikava na kućicama za rezervne igrače!

ZBORIŠTE, FK ZBORIŠTE:

Obnovljeno, održavano i vanjskom ogradom zaštićeno, nogometno igralište u Zborištu. Zbog nemogućnosti ulaska na sami teren, snimak sam napravio sa ceste!
GORNJE KOLIBE, NK SLOGA:

Ulaz u G.Kolibe!
Ovako izgleda selo ''iza leđa''! Od ''Duganje'' prema centru!


Nogometni teren i dio infrastrukture u obnovi, svakodnevnica je kolibarske ''Duganje''!


DONJE KOLIBE, NK PROLETER:


U ne mogućnosti ''lociranja'' nogometnog igrališta NK Proletera,(provezao sam se kojih par stotina metara iza deponije otpada!!!),  preostale su mi ovi divni kadrovi iz D.Koliba

KRIČANOVO, NK MLADOST:
Dolazeći od Koliba, prvo naiđoh na obnovljenu kapelicu, a zahvaljujući nedavno održanom turniru na igralištu NK Mladosti, osjeća se tek pokošeno i uređeno igralište i dio obnovljenih klupskih prostorija.

DONJA MOČILA, NK RADNIK:

Iako je igralište uraslo u travu, još uvijek su jasne konture bivšeg terena u ''Gredi'' . Iako je korozija potpuno prevladala nekadašnju bijelu boju na ostacima golova i ograde,  jasne se nazire bivše nogometno igralište.
Djelomično devastirani zapadni ''gol'' i ograda terena!

BOS.BROD-TULEK, NK ŽELJEZNIČAR:

Igralište sa preostalim klupskim prostorijama i tribinama, koje su potpuno ''sasječene''!

Prema fotografiji, malo bi tko rekao da je snimljena u gradu! Ipak, ovo skupljeno sijeno je na igralištu NK Željezničara u Tuleku!

SIJEKOVAC, NK HAJDUK:


Uz ispriku za nešto lošije snimke (krivo je jutarnje sunce!) vidljivo je da su ostaci tribina u ''Ganića gaju'' uz još uvijek prisutne golove, te nedavno pokošen teren, dokaz o nekadašnjem lijepom sportskom objektu!

Jedan pogled na dio sijekovačkih ''Kolonija'' - (snimljeno po povratku!)

2 komentara:

Anonimno kaže...

Slike nogometnih igralista,kojim sam u mladosti trcao,su pobudile emocije mladosti,zivota kojeg smo svi mi nogometasi osjetili. Mnogi sjete drzimo u sebi,a mislim i zal za prohujalim vremenom.Uz zahvalnost nasem Jozi Kovacevicu koji nas pocesto,obraduje,posjeti,probudi,i vrati tamo gdje smo nekad boravili i u ovom posljednjem sutali bubamaru,
Drago Grgić

Anonimno kaže...

Kad pogledam stadion u KRIČANOVU i sjetim se kako je izgledao prije rata uhvati me tuga. Pa taj stadion je bio najljepši u općini Brod a i šire. Nedavno su barbari ponovno polupali prozore na obnovljenim prostorijama tako da su svi posjetitelji turniru mogli vidjeti.Nadam se da će im dragi bog oprostiti vjerovatno neznaju što rade. ( POČINITELJI SU POZNATI I VLASTIMA ALI NIŠTA SE NE ČINI )
Pozdrav