petak, 15. veljače 2013.

OTKRIVENI PROVALNICI U OBITELJSKE KUĆE

Na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova RS, objavljena je informacija o razotkrivanju počinitelja teških krađa na području općine B.Brod, a posebno na području Novog Sela, gdje je u posljednje vrijeme izvršeno više teških krađa i provala u obiteljske kuće povratnika, koji su u vrijeme provala bili odsutni.
Tom prilikom su otuđeni razni dijelovi pokućstva, alata i opreme, koji su se nalazili u obnovljenim obiteljskim kućama povratnika.
Operativnim policijskim radom na terenu, počinitelji su brzo locirani, a pretresom stambenih i pomoćnih objekata u kojima osumnjičenici borave, pronađene su otuđene stvari, što je nesumnjiv dokaz o počiniteljima djela teške krađe.
Kao što je navedeno u članku,  radi se o maloljetnim osobama, te njihov identitet nije objavljen.
Kompletan članak u izvornom obliku prenosim u cijelosti:

''Identifikovani maloljetnici koji su počinili više krivičnih djela''


''Policisjki službenici Policijske stanice Brod, 13.02.2013. godine, na osnovu prethodno pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa, izvršili su pretrese kuća i pomoćnih objekata vlasništvo Z.M. i J.LJ. sa područja opštine Brod, prilikom čega su pronađeni i izuzeti predmeti za koje postoji osnov sumnje da potiču iz krivičnih djela teške krađe, a koja su počinila dva maloljetnika.

Operativnim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju krivičnih djela teške krađe i krađe počinjenih na području opštine Brod, policijski službenici PS Brod došli su do saznanja da su dva sedamnaestogodišnjaka iz Broda, 11/12.02. tekuće godine, u mjestu Novo Selo, opština Brod, izvršili provale u dvije kuće čiji su vlasnici nastanjeni u Slavonskom Brodu, Republika Hrvatska, odakle su otuđili razne predmete: ručna kolica, rešo, slavine za vodu, radio kasetofon, kanister sa benzinom, elektrokablove, sitni alat i druge predmete.
Takođe je utvrđeno da su navedeni maloljetnici, u periodu od aprila do oktobra 2012. godine, izvršili šest krivičnih djela krađe, prilikom čega su otuđili trafo-ulje iz šest trafostanica na području opštine Brod.

Nad maloljetnicima je izvršena kriminalistička obrada u prisustvu roditelja i radnika Centra za Socijalni rad Brod. Po dokumentovanju Okružnom tužilaštvu Doboj biće podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima krađe i produženo krivično djelo teške krađe.

Prilikom pretresa kuće vlasništvo Z.M. pronađena je i izuzeta poluautomatska puška i 50 komada metaka kalibra 7,62 mm. Nakon dokumentovanja, protiv navedenog lica Okružnom tužilaštvu Doboj biiće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.''

1 komentar:

Anonimno kaže...

Jeli se može znati u čije kuće je provaljeno?