ponedjeljak, 11. veljače 2013.

JEDAN OBIČAN FOTOZAPIS OD 09.02.2013 - OD N.SELA, PREKO UNKE DO GRKA

Prilično oblačno, ali ugodno subotnje vrijeme rasplamsalo je moju znatiželju da se uvjerim da je voda potopila i druga sela u bližoj i daljnjoj okolini, i da ove slike ''ležeće vode''  nisu samo naša, novoseljanska stvarnost.
Namjeravao sam vizitirati Novo Selo, dio Zborišta, Unku, i Grk, te o tome složiti mini fotozapis, kao dokaz o zapušenosti okolnih bara, odvodnih jaraka i kanala, i tom prilikom sam zabilježio sljedeće:





Nedavni snijeg potpomognut vjetrom, napravio je prilično štete.




Uz put Grk-Unka, s obje strane su velike površine zasijane pšenicom, ali zbog brdovitog terena vode je na okolnim njivama znatno manje,

Jedna neobična fotografija snimljena na istoj lokaciji  iz automobila! Oblak, ili jednostavno snimljena ''igra'' svjetla!
 

Zanimljive ''unificirane'' ploče sa natpisima mjesta!


 
Spuštajući se od Unke ka Zborištu, ponovno nailazim na zasijane površine, ali u donjem dijelu potpuno potopljene vodom!
 



Vidjevši sve tamošnje slike okućnica, njiva  i oranica, ove slike iz Novog Sela izgledaju zaista ružno. Iskreno, mnogo gore nego je stanje u Zborištu, Unki i Grku, ali imajući na umu (ne)održavanja odvodne mreže na cijelom području sela, stanje će svake godine biti sve gore i gore. Čudi i nemar Novoseljana koji i tamo gdje mogu, odvodne kanale ne održavaju, čak ih i zasipaju betonskim i građevinskim otpadom, praveći prijelaze ka svojim šumama ili njivama!!!!

VRIJEME JE ZA INSPEKCIJU I INTERVENCIJU NADLEŽNIH IZ OPĆINE.

Inače, samo je pitanje vremena kada će se Novo Selo ponovno nazvati starim, izvornim imenom OTOČAK, jer trenutno u velikom dijelu sela mnoge okućnice se nalaze okružene vodom i izgledaju kao mali otočići.  


1 komentar:

Anonimno kaže...

Svaka čast za trud i slike.ja sam prije rata živio u Unki.pozdrav i svako dobro od Bumbica