srijeda, 7. srpnja 2010.

Informacija predsjednika Savjeta MZ Novo Selo!

Zgrada MZ Novo Selo, 06.07.2010.godine.


Predsjednik Savjeta MZ Novo Selo, Mirko Đaković, i predsjednik OO HDZ Bos.Broda,  Ivo Mijić, prisustvovali su radnom sastanku sa gospodinom Davorom Čordašem, podpredsjednikom RS.

Identične klupe, će krasiti i novoseljansku crkvu.


Tom prilikom su obavješteni da su putem HDZ BiH, osigurana sredstva za nabavku 16  klupa, te pomoćne stolice uz oltar u novoseljanskoj crkvi, a sve u pripremi proslave 100 godina župe Novo Selo, koja slijedi 2011. godine. Klupe od čiste hrastovine su već naručene, i bit će postavljene najkasnije do 01.10.2010. godine. Također je obećana i pomoć za daljnje uređenje crkvenog dvorišta i prilaza samoj crkvi.





Tom prilikom, razgovarano je i sa doministrom Ministarstva za raseljene i izbjegle BiH, gospodinom Slavkom Marinom u vezi obnove mjesnog Hrvatskog doma ''J.Stadler'' u N.Selu.
Prema obećanju doministra Marina, sredstva za prvu fazu obnove (izlijevanje ploče i postavljanje krovišta), biti će doznačena putem općine Bosanski Brod, koja je obvezna raspisati natječaj i osigurati najpovoljnijeg izvođača radova, a sve prema postojećoj projektnoj dokumentaciji, koju je prošle godine osigurala Udruga povratnika.

Daljnju dinamiku realizacije navedenih projekata, možete pratiti na ovom blogu.

Predsjednik Savjeta MZ Novo Selo, Mirko Đaković.

Nema komentara: