četvrtak, 8. ožujka 2012.

OBILJEŽENA 20. OBLJETNICA FORMIRANJA 101. BRIGADE HVO

Čekajući na dostavu materijala, sa zakašnjenjem prenosim informaciju od 03.03.2012. godine, kada je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, te prigodnim govorima, obilježena 20. obljetnica formiranja 101. brigade HVO.
Tom prilikom, uz polaganje vijenaca na gradskom groblju u Bosanskom i Slavonskom Brodu, u ime Udruge DIV DR 101. brigade,
posebne delegacije su zapalile svijeće na svim seoskim grobljima naše općine.
U ime prisutnih suboraca, na groblju u Novom Selu, svijeće je zapalio Perica Odobašić.

Istoga dana, u organizaciji spomenute Udruge, u Slavonskom Brodu je održan  svečani ručak, na kojemu su bili predstavnici Udruga obitelji poginulih i nestalih 101. BBB, Udruge dragovoljaca i veterana 101. BBB, te predstavnici drugih udruga iz Slavonskog Broda i Dervente.
Pored njih, skupu su prisustvovali i bivši zapovjednici ZP-a i ratni zapovjednici brigada s kojima je 101. brigada HVO učestvovala u obrani Bosanske Posavine, te  predstavnici političkih stranaka iz BiH i Hrvatske.  Svojim prisustvom, skup su uveličali i predstavnici civilnih vlasti grada Slav.Broda i BPŽ.
                          Ovom prilikom je tiskana i predstavljena posebna publikacija, kao kratki rezime ratnog puta 101. brigade, a zaslužnim udrugama i pojedincima koji su pomogli obilježavanje ove obljetnice,  uručene su zahvalnice.
                           Program su uspješno vodili Slavko Vukoje-predsjednik i Franjo Dujmić-tajnik Udruge DIVDR 101. brigade HVO.




Nekoliko fotografija od 03.03.2012. godine. N.Selo-Slav.Brod

Informaciju i fotografije dostavio tajnik Udruge - Franjo DUJMIĆ, 07.03.2012. godine

Nema komentara: