srijeda, 13. siječnja 2016.

VODOSTAJ UKRINE U PORASTU!


Sa prošlogodišnje akcije uređenja i čišćenja obale Ukrine u centru N.Sela




                   Zbog naglog topljenja snijega i velike količine kiše koja se slila prema okolnim kanalima i vodotocima, i rijeka Ukrina  prijeti izlijevanjem iz svoga korita.
Zbog izvanredne situacije, a posebno na nekoliko kritičnih točaka uz Obodni kanal, te niske obale Ukrine u dijelu Novog Sela, ''Općinski štab za vanredne prilike'' raspravljao je o redovnim mjerama za obranu od poplava.

Kratku informaciju o tom sastanku i poduzetim mjerama, preuzeo sam na službenim stranicama općine Brod, i u cijelosti je prenosim:


Opština Brod


13. januar 2016.

Redovna odbrana od poplava


BROD, 12. JANUARA – U zgradi Opštinske uprave održan sastanak predstavnika i članova Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Tema sastanka je bila razmatranje i poduzimanje redovnih mjera u cilju odbrane od poplava.
Uslijed naglog topljenja velikih snježnih nanosa, i oborinskih padavina, proteklih dana došlo je do naglog porasta vodostaja rijeke Ukrine i brojnih brdskih kanala, čime je porastao vodostaj i u Obodnom kanalu.
 
Prethodnih dana poduzeti su pripremni koraci za potencijalnu vanrednu situaciju – angažovana je radna mehanizacija, gdje je nekoliko bagera stacionirano na rizičnim mjestima, te je pripremljen određen broj vreća sa pijeskom.
Radnici, kao i članovi Štaba, obavljaju danonoćna dežurstva, uz snimanje i praćenje stanja na teritoriji cijele opštine Brod

Nema komentara: