ponedjeljak, 27. siječnja 2020.

O USPJEŠNIM MLADIM NOVOSELJANIMA

U namjeri da ovaj članak, (objavljen na portalu SBplus), dopre do svih pratitelja ovog bloga, prenosim ga u izvornom obliku spomenutog portala, uz čestitke obitelji Stanić (Siniši, Marini i Ivanu) na postignućima u poslovnim vodama.

PRIČA O UPORNOSTI I USPJEHU

Od nule do europskog broja jedan u montaži dizala

Slavonski Brod : Od nule do europskog broja jedan u montaži dizala
Ivan, Marina i Siniša Stanić(Foto: Licencirane fotografije/Simplex (izvor: tportal))


- Prošla godina bila je izrazito uspješna. Imali smo rast prometa od 22 posto. Prihod je 54 milijuna kuna, a dobit 4,3 milijuna. Jako sam zadovoljan. Zadnjih godina više smo od samog rasta usredotočeni na strukturu kompanije. Želimo je što bolje posložiti. Fokus nam je bio na zadovoljstvu radnika. - kazao je Siniša Stanić koji je tvrtku osnovao 2008. godine, u svojoj 26. godini života.

SLAVONSKI BROD - Iako naslov članka tportala o poduzetničkoj obitelji Stanić - vlasnicima tvrtke Simplex sa sjedištem u Gornjoj Vrbi - počinje riječima „Za njih vjerojatno nikad niste čuli…", Brođani itekako već puno znaju o svojim uspješnim sugrađanima - dvojici braće, Ivanu i Siniši te sestri Marini.
Simplex danas zapošljava 174 djelatnika. Samo lani primili su 40 novih radnika. Prosječna plaća montera koji su izaslani po Europi iznosi oko 16.000 kuna neto. 
Danas, dvanaest godina od osnivanja tvrtke, postali su apsolutni broj jedan u Europi kada su u pitanju montiranje i ugradnja najmodernijih dizala. Trenutno s njemačkim divom ThyssenKruppom razvijaju prvo dizalo na svijetu koje ima mogućnost vertikalnog i horizontalnog kretanja, a 2019. godina bila je za njih jedna od poslovno najuspješnijih.
- Prošla godina bila je izrazito uspješna. Imali smo rast prometa od 22 posto. Prihod je 54 milijuna kuna, a dobit 4,3 milijuna. Jako sam zadovoljan. Zadnjih godina više smo od samog rasta usredotočeni na strukturu kompanije. Želimo je što bolje posložiti. Fokus nam je bio na zadovoljstvu radnika. - za tportal kazao je Siniša koji je tvrtku osnovao 2008. godine, u svojoj 26. godini života.
Simplex danas zapošljava 174 djelatnika. Samo lani primili su 40 novih radnika. Imaju konstantnu potrebu za novim kadrom, a prosječna plaća montera koji su izaslani po Europi iznosi oko 16.000 kuna neto. Njih je najviše i čine gotovo 80 posto svih zaposlenih u firmi. Radnici koji rade u Hrvatskoj u administraciji i proizvodnji primaju u prosjeku od 6500 do 7000 kuna neto.
No, početak nije bio lak.
- I prije nego što sam osnovao tvrtku dogovorio sam posao vrijedan 760.000 eura u Milanu. Trebali smo ugraditi dizala u toranj Palazzo Lombardija visok 161 metar. Takav se projekt nije radio desetljećima u Italiji. Bili smo hrabri preuzeti rizik. Međutim trebao nam je novac kako bismo pokrili osnovne troškove. Mislio sam da će potpisani ugovor biti dovoljan da dobijemo bankarski kredit. Nije išlo. Svi su me redom odbijali. Govorili su kako nam vjeruju i da će se sigurno u budućnosti otimati za nas, ali da nemamo uvjeta. - za tportal ispričao je Siniša
Srećom, nije odustao. Uz pomoć roditelja krenuo je zvati bliže i dalje prijatelje te rođake. U dva dana uspio je skupiti gotovo 50.000 eura. Na gradilište u Milano otišli su u starom kombiju s nešto alata. Uz njega i brata, ekipu su činila četvorica, petorica poznanika i prijatelja iz Slavonskog Broda. Na putu bi spavali u kombiju jer im je hotel bio prevelik luksuz. Vrlo brzo im se sve uloženo vratilo. Uz to su na tornju u Milanu postavili novi strukovni rekord.
Od tada do danas, Simplex je uspješno završio gotovo 1200 instalacija u 20-ak zemalja. Kao neke od najizazovnijih projekata Siniša ističe pariški Majunga toranj te modernizaciju dizala u TV tornju na berlinskom Alexanderplatzu.
Nakon 12 godina poslovanja Stanići razmišljaju kamo i kako dalje. Kad je riječ o montaži dizala, popeli su se na sam europski vrh, međutim oni žele više od toga. Plan im je postati i ozbiljan proizvođač dizala.
Monteri Simplexa u ovoj će godini uglavnom boraviti u Francuskoj. Čekaju ih tri velika projekta. U pariškoj četvrti Bruneseau-Masséna gradi se Duo towers (dva tornja od 180 i 122 metra), zatim 220 metara visok neboder Hekla Tower u četvrti La Défense, a nedaleko od glavnog grada Francuske, u Naterreu, kreće gradnja sjedišta korporacije Vinci.
Sve o poslovnom putu tvrtke Simplex i njihovu rastu u najbolju tvrtku za montažu liftova u Europi, moguće je pročitati OVDJE.
Siniša Stanić, osnivač i generalni direktor tvrtke „Simplex" u 2019. godini bio je i dobitnik nagrade Menadžer u kategoriji Poduzetnik godine. Nagradu dodjeljuje Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA na kraju svake poslovne godine najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategoriji velikih, srednjih, malih, javnih i inozemnih poduzeća.

Nema komentara: