subota, 10. studenoga 2012.

ODRŽAN PRVI SUSRET NOVOSELJANSKIH KOVAČEVIĆA!

                      U Novom Selu je danas, 10.11.2012. godine održan Prvi susret novoseljanskih Kovačevića i njihovih potomaka.
Do susreta je došlo na prijedlog mjesnog župnika i u dogovoru sa zajednicom novoseljanskih povratnika, a prema tom prijedlogu, u subotnjem terminu  bi se svaki puta okupljalo neko drugo novoseljansko prezime, ovisno o zainteresiranosti i organiziranosti naših novoseljana.                       
Ove subote, okupilo se pedesetak naših novoseljanskih Kovačevića i njihovih potomaka iz skoro svih prijeratnih familija: Pranjini, Prkani, Geđani, Krnje, Sake, Luščanski Kovačevići ...Bilo je i dosta potomaka koji nose druga prezimena, ali rado se sjećaju svojih Kovačevićevskih korijena. 
Tako se ove subote, za stolom  nađoše potomci Kovačevića sa novim prezimenima:  Makovci, Bošnjaci, Bešlići, Jagari...                    
                      Sa porukama podrške naših Kovačevića raseljenih širom svijeta, upoznaše se iz pozdravne riječi vašeg administratora, jednog od organizatora ovog skupa! 

Nakon mise u novoseljanskoj crkvi i prisjećanja na svoje mrtve,  ponosni na svoje porijeklo i sadašnje obitelji, odani rodnom kraju i zahvalni precima na svojim novoseljanskim korijenima, zajedničkim druženjem u mjesnom Domu, uz zakusku i  pjesmu, dogovoriše novo  okupljanje već iduće jeseni. 


Pomalo simbolična slika ovog okupljanja: Nena (78) sa dvogodišnjom praunukom Tiom i baka Manda (86) - Krnjina mama, najstarija Kovačevićka na ovom okupljanju. Živjele nam, sve tri!

Bez obzira na nešto lošiji kvalitet prezentiranih fotki, nadam se da se barem djelomično vidjela familijarna atmosfera okupljenih novoseljanskih Kovačevića i njihovih gostiju.
 

Nema komentara: