petak, 8. srpnja 2016.

23.07.2016. - OTVORENJE SPOMEN OBILJEŽJA U NOVOM SELU



                      Udruga povratnika Novo Selo, privodi kraju radove na završetku druge faze spomen obilježja koje je započeto sa gradnjom u sklopu župnog kompleksa u centru sela.
U narednim danima, na toj lokaciji će biti u potpunosti završeno spomen obilježje za poginule Novoseljane, te iz Udruge povratnika Novo Selo, ovim putem obavještavaju i pozivaju sve obitelji poginulih branitelja, i ostale Novoseljane da se odazovu službenom otkrivanju i blagoslovu spomen obilježja koje će se održati u SUBOTU, 23. SRPNJA 2016, GODINE prema priloženom protokolu.
Sve obitelji poginulih branitelja će dobiti pisane pozivnice koje će im dostaviti aktivisti Udruge povratnika, a zahvalnim donatorima i sponzorima, Udruga će dodijeliti posebna priznanja i zahvalnice. 
                     Prema prispjelim informacijama iz Udruge, protokol će se odvijati prema sljedećem rasporedu:
- od 10,30 - 11,00 sati - dolazak gostiju i okupljanje obitelji i mještana, (ispred crkve i spomenika)
- u 11,00 sati - Sveta misa
- u 12,00 sati - otkrivanje i blagoslov spomenika
- od 12,15 -  polaganje vijenaca
- od 12,30 - uručivanje zahvalnica i svečani domjenak.    
            
                   Iz Udruge pozivaju sve članove obitelji i ostale mještane, a posebno one koji se nalaze na odmorima u zavičaju ili njegovoj blizini, da prilagode svoje planove i da zajedno odamo počast svim našim poginulim mještanima, i ne samo u ovom zadnjem ratu.

Prema dobivenim skicama konačnog rješenja spomen obilježja, prilažem fotografiju (skice) budućeg spomen obilježja.






             

Svi koji žele dati svoje priloge izgradnji ovog obilježja, mogu se obratiti Udrugi povratnika (Franjo Dujmić) ili Savjetu MZ N.Selo.

Nema komentara: