subota, 24. listopada 2020.

NAŠA STVARNOST - sokacima Novog Sela, priroda...

Mjesec dana jeseni i nije ostavio traga u selu. Vrijeme je idealno a niti priroda ne haje za svoju novu fazu. Tek se počinju stvarati novi koloriti, tipični za ovo doba godine.

Iako je još prilično toplo i puno zelenila, divlja priroda se ponegdje i obuzdava, pa i ne izgleda sve tako crno. Tamo gdje nema stalnog prisustva čovjeka i asfaltni put je zarastao pa se moralo intervenirati sa mehanizacijom. Konačno je u organizaciji općinskih službi i MZ N.Selo, uređen i prostor uz seoske putove...                           Istina, ima i lijepih i urednih. ali i onih drugih prizora. Često jednih do drugih, pa namjerno, u ovom postu činim izuzetak i objavljujem i obnovljene i zapuštene okućnice i njihovo okruženje. U setu ima i nekoliko fotografija koje pokazuju ono drugo, ne obnovljeno, ružno lice sela, i tako redom.  I fotografije prirode su  zanimljive...                          

          Set fotografija uglavnom je nastao u zaseocima Prašlika i Vidovići i nekoliko, u nekim drugim dijelovima sela, a naslovna fotografija je sa ''Čikinove rampe''...                            Ovom prilikom, ujedno i demantiram kritiku jednog ''anonimca'' koju je ostavio na ovom blogu 15.11.2018. godine... iako ne znam što ga je posebno zanimalo! jer svojevremeno je bilo pregršt fotki iz tog dijela sela... Prilažem njegov komentar:  (''...Jozo mogao bi ti malo vise slikati cijelo novo selo a ne samo jedne te iste slike gdje tatar buďak malo zadi u vidovica sokak pa slikaj onda objavi..'')                                                                                                  





  






U Vidovića sokaku...












 







Nema komentara: